Program Hakkında

Bireylere gelişimsel ve uyum sorunları konusunda yardım eden ve iyi oluşları ile karar verme becerilerini artırmaya destek olan yetkin psikolojik danışmanlar yetiştirmeyi amaçlayan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Programı, 24289 sayılı Resmî Gazetede yayınlanan 10 Ocak 2001 tarih ve 4617 sayılı kanunla kurulan Eğitim Fakültesi bünyesinde 2023 yılında kurulmuştur. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı’nda kadrolu olarak görev yapan 2 doçent doktor, 3 doktor öğretim üyesi ve 1 araştırma görevlisi olmak üzere 6 öğretim elemanı bulunmaktadır. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı’nın öğrenci alımına 2022-2023 eğitim öğretim yılında başlanmıştır. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı’nın eğitim ve öğretim süresi dört yıldır. Programın öğrenci kontenjanı 40’tır. Programda, alan eğitiminin ağırlıkta olduğu bilgi ve becerileri öğrencilerin kavramasına yönelik 4 yıllık bir lisans eğitimi verilmektedir. Programda, zorunlu alan bilgisi, öğretmenlik meslek bilgisi, genel kültür ve uygulama dersleri yer almaktadır. Ayrıca öğrenciler kendi ilgi alanlarına göre seçmeli dersler de alabilmektedir. Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında “lisans derecesi” (Bachelor of Science) almaya hak kazanmaktadırlar. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans programından mezun olanlar, Okul Psikolojik Danışmanı unvanıyla veya istihdam eden kurumun vereceği kadro unvanıyla (örneğin; Psikolojik Danışman, İnsan Kaynakları Uzmanı, Pedagog, Eğitim Uzmanı vb.) eğitim, adalet, sağlık ve endüstri gibi sektörlerde çalışabilmektedirler.

15 Ağustos 2023, Salı 182 kez görüntülendi